Eno – gastro Baranja

Iskusite okuse, mirise i zvukove Baranje kroz spoj prirodnih ljepota, kulture, tradicije i jedinstvene eno – gastro ponude

Program putovanja

Polazak u 06:00 h iz Koprivnice i u 06:30 h iz Đurđevca. Vožnja udobnim turističkim autobusom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.

Dolazak u Baranju u 10:00 h i posjet Parku prirode Kopački rit –  poplavno područje nastalo djelovanjem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave, neprocjenjivi je dom  brojnim ptičjim, životinjskim i biljnim vrstama. Razgledavanje i šetnja drvenom šetnicom preko jezera Mali Sakadaš i drugim poučnim stazama Parka, posjet multimedijalnoj izložbi flore i faune Parka.

Slijedi odlazak u selo Lug u općini Bilje, u kojemu se povodom proslave dana sela održava Paprikafest. Slobodno vrijeme za uživanje u kulturnom programu i posjeti brojnim štandovima lokalnih proizvođača, gdje možete kupiti „Crveno baranjsko zlato“ – mljevenu slatku i ljutu papriku, i ostale domaće proizvode (11:30 – 14:30 h).

Slijedi vožnja prema Zmajevcu – mjestu poznatom po vinskim cestama i cijeloj koloniji vinskih podruma ukopanih u južnu stranu Baranjske planine. Posljednjih je godina u surducima, tim specifičnim tzv. vinskim ulicama, kompletirana i vrhunska gastronomska ponuda, a sve to imate prilike doživjeti odjednom, uz tradicionalnu baranjsku glazbu, na već tradicionalnom, 13. Vinskom Bor Maratonu, kao posjetitelj ili natjecatelj. Slobodno vrijeme.

Povratak kući prema želji i dogovoru grupe. Dolazak kućama u kasnijim večernjim satima.

     CIJENA:  155,00 kn  po osobi

Cijena uključuje: prijevoz udobnim turističkim autobusom, turističkog pratitelja na cijelom putovanju,  osnovnu ulaznicu za Kopački rit, osiguranje od odgovornosti organizatora, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja putnika u javnom prijevozu, troškovi organizacije i PDV.

 

Cijena ne uključuje: kotizaciju za 13. Vinski Bor Maraton u iznosu od 110,00 kn po osobi do 29.09. i 130,00 kn na dan održavanja maratona (uključuje čašu i držač za čašu, majicu, mapu i bonove, redni broj).

 

Program je rađen na bazi 40 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija Podravina Express Tours zadržava pravo otkaza putovanja. Za sve ostalo vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Podravina Express Tours.

 

       INFO I REZERVACIJE: 048/550-746  ili osobno u turističkoj agenciji