Bohinj i Bled – proljeće 2018.

Program putovanja

OBAVIJEST: Program je podložan promjenama! Predloženi program samo je smjernica, a za Vašu grupu rado ćemo izraditi program prilagođen Vašim željama i sugestijama.

PROGRAM:

Polazak u jutarnjim satima. Vožnja udobnim turističkim autobusom uz usputno zaustavljanje po potrebi grupe.

Dolazak na Bohinjsko jezero, smješteno na 526 m nadmorske visine unutar Nacionalnog parka Triglav. U slikovitom mjestu Ribčev Laz prošetati ćemo obalom jezera uz kameni most i crkvicu sv. Ivana Krstitelja. Kratka pauza za kupnju suvenira. Nastavak panoramske vožnje do Ukanca, gdje možete sjesti na žičaru koja će vas odvesti do planine Vogel s kojeg se pruža spektakularan pogled na jezero Bohinj. Žičara vozi svakih 30 minuta a do vrha joj je potrebno nekih 6 – 7 minuta vožnje. Slijedi odlazak do slapa Savice, kojeg je najveći slovenski pjesnik France Prešeren opjevao u svojoj epskoj poemi Krštenje kod Savice (Krst pri Savici). Staza do platoa se sastoji od 500 stepenica i zahtjeva oko 20-25 min šetnje. Slobodno vrijeme za ručak u vlastitom aranžmanu.
Odlazak prema Bledu, razgled Bledskog dvorca i jezera, opcionalno odlazak brodom (pletnom) do Bledskog otoka.
Površinom maleno Bledsko jezero nije znamenito samo po svojoj ljepoti, nego i po činjenici da se na njemu nalazi jedini pravi slovenski otok. Na njemu se smjestila crkva Marijina Uznesenja, a motiv crkvice na otočiću usred jezera svakako je najprepoznatljiviji simbol Bleda. Slobodno vrijeme za odmor i razgled jezera. Preporučujemo da kušate originalnu Bledsku kremšnitu na terasi kavane Park, s koje se pruža prekrasan pogled na Bledsko jezero.

Povratak kući u kasnim popodnevnim satima, prema želji grupe.

Cijena: na upit

Cijena uključuje:

– prijevoz udobnim turističkim autobusom

– turistički pratitelj na cijelom putovanju

– osiguranje od odgovornosti organizatora, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja putnika u javnom prijevozu, troškovi organizacije i PDV.

Cijena ne uključuje:

– povratnu vožnju gondolom na Vogel

– ulaznicu za izvor rijeke Savice

– ulaznicu za Bledski grad

– vožnju bledskom pletnom

– ulaznicu za crkvu na Bledskom otoku

– originalna Bledska kremšnita

– troškove osobne prirode

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA.

Napomena: Za putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije Podravina Express Tours koje možete naći na našoj web stranici ili osobno podići kod nas u poslovnici.

Galerija izleta