ĐAKOVO – KOPAČKI RIT – OSIJEK

Program putovanja

OBAVIJEST: Program je podložan promjenama! Predloženi program samo je smjernica, a za Vašu grupu rado ćemo izraditi program prilagođen Vašim željama i sugestijama.

PROGRAM:

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja udobnim turističkim autobusom uz usputno zaustavljanje prema potrebi grupe.

Dolazak u centar Đakova, kratak razgled: Strossmyerov trg, katedrala, spomenik J.J. Strossmayeru, biskupski dvor i perivoj.

Odlazak u Državnu ergelu Đakovo. Ergela je najstarija uzgojno-selekcijska ustanova u RH. Uz konje koji na konjičkim natjecanjima zauzimaju zapažena mjesta, Ergela je postala nezaobilazan turistički čimbenik. Nadaleko poznatim četveropregom đakovačke Ergele gradom se provozala i engleska kraljica Elizabeta II., prigodom posjeta Đakovu 1972. godine. Po dolasku slijedi u zatvorenoj jahaonici glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo. Prikazat će se rad jahača – kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine. Nakon glazbeno prikazanog programa slijedi obilazak Pastuharne. Obilazak tri staje uz stručno vodstvo, vanjski hipodrom, šetnica za konje, teren za dresuru i za preskakanje prepona.

Odlazak prem Kopačevu

Dolazak u park prirode Kopački rit. Ovaj park prirode jedan je od najvećih i najatraktivnijih očuvanih izvornih močvarnih prostora Europe. Sastoji se od brojnih rukavaca i jezeraca uz rijeku Dunav, te uslijed bogatstva vode razvio se zanimljivi životinjski i biljni svijet. Slijedi obilazak parka prirode uz stručno vodstvo, prezentacija o Kopačkom ritu, šetnja šetnicom „Bijelog lopoča“ i vožnja brodom.

Odlazak u Osijek – središte Osječko – baranjske županije, posjet ZOO vrtu. Zoološki vrt u Osijeku jedan je od najvećih u RH u kojem živi više od 100 vrsta životinja, jedna od najvećih atrakcija su žirafe. Slijedi odlazak do Tvrđe, starog dijela grada, gdje je nastao danas najveći grad na istoku Hrvatske. Nakon obilaska slobodno vrijeme do polaska kući. Polazak prema kućama planiran u 20:00 h.

CIJENA: na upit

U cijenu uključeno:

  • ulaznica za Kopački rit s uključenom vožnjom brodom

  • ulaznica za ZOO Osijek

  • ulaznica za posjet Državnoj ergeli Đakovo – konjička predstava uz glazbu i obilazak Pastuharne,

  • prijevoz udobnim turističkim autobusom, licencirani turistički pratitelj, osiguranje jamčevine i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja putnika – nezgoda u autobusu, organizacija i realizacija programa i PDV.

U cijenu nije uključeno: osobni troškovi, sve što nije navedeno pod „U cijenu je uključeno“

Napomena: Za putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije Podravina Express Tours koje možete naći na našoj web stranici ili osobno podići kod nas u poslovnici.

Galerija izleta