Kanjon Vintgar i Bled

Program putovanja

OBAVIJEST: Program je podložan promjenama! Predloženi program samo je smjernica, a za Vašu grupu rado ćemo izraditi program prilagođen Vašim željama i sugestijama.

PROGRAM:

Polazak u jutarnjim satima prema dogovoru, vožnja udobnim turističkim autobusom, uz kraća zaustavljanja prema potrebi grupe.

Dolazak u prijepodnevnim satima u kanjon Vintgar. Kanjon Vintgar je klisura, smještena na istočnoj strani Nacionalnog parka Triglav, kroz koju teče rijeka Radovna i prostire se u dužini od 1,6 km. Stijene korita visoke su između 50 i 100 metara, a duž cijelog kanjona vodi drvena staza priljubljena uz stjenovite klisure. Šetnja u prekrasnom prirodnom okruženju kanjona ispunjenog brojnim malim slapovima, sve do najvećeg slapa Vintgarski šum.

Nastavak putovanja prema Bledskom jezeru. Šetnja uz obalu jezera, slobodno vrijeme za uživanje u prirodi, ručak u nekom od restorana uz jezero, kupanje u jezeru u slučaju lijepog i toplog vremena. Svakako preporučamo da kušate originalnu Bledsku kremšnitu (Blejska kremna rezina) na terasi kavane Park, koja ju jedina priprema prema izvornom receptu. S terase se pruža prekrasan pogled na jezero i Bledski dvorac. Predlažemo razgled Bledskog dvorca i odlazak brodom (pletnom) do Bledskog otoka. Slobodno vrijeme za individualne programe.

Površinom maleno Bledsko jezero nije znamenito samo po svojoj ljepoti, nego i po činjenici da se na njemu nalazi jedini pravi slovenski otok. Na njemu se smjestila crkva Marijina Uznesenja, a motiv crkvice na otočiću usred jezera svakako je najprepoznatljiviji simbol Bleda. Posebna je atrakcija ‘Zvono želja’, koje je padovanski umjetnik izlio još 1534. godine. Prema legendi, u Bledskom dvorcu u to je vrijeme živjela mlada udovica Poliksena. Neutješna zbog gubitka muža, skupila je sve svoje zlato i srebro i dala ga za izradbu zvona. Tijekom njegovog prenošenja na otok, brod je zahvatilo nevrijeme i zvono je potonulo. Još tužnija zbog ovog nesretnog događaja, Poliksena se zaputila u Rim i ondje se zaredila u samostanu. Nakon njene smrti, papa je na Bledski otok poslao novo zvono, koje se i danas koristi. Kažu da se staro zvono još uvijek čuje iz dubina jezera za mirnih i tihih noći, a da će se svakome tko povuče i pozvoni novim zvonom ostvariti zaželjena želja.

Polazak prema kući planiran je oko 17 h. Vožnja uz kraća zaustavljanja prema potrebi, dolazak kući u kasnim večernjim satima.

CIJENA: na upit

U cijenu je uključeno:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom, licencirani turistički pratitelj tijekom putovanja, ulaznica za kanjon Vintgar, osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja putnika – nezgoda u autobusu, organizacija i realizacija programa i PDV

U cijenu nije uključeno:

Ulaznica za Bledski dvorac (grupa min. 10 osoba) – 9 €, ulaznica za bledski otok i crkvu Marijina uznesenja – 6 €, vožnja pletnom – 14 €, originalna bledska kremšnita u kavani Park – 4 €, sve što nije navedeno pod „U cijenu je uključeno”

Napomena: Za putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije Podravina Express Tours koje možete naći na našoj web stranici ili osobno podići kod nas u poslovnici.

NAPOMENA: Za navedeno putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica za građane RH.

VRIJEDE OPĆI UVJETI ZA GRUPNA PUTOVANJA AGENCIJE “PODRAVINA EXPRESS TOURS”

Galerija izleta