Tragovima zagorskih plemenitaša – 1.dan

Program

OBAVIJEST: Program je podložan promjenama! Predloženi program je samo smjernica, a za vašu grupu rado ćemo izraditi program prilagođen vašim željama i sugestijama.

Polazak u jutarnjim satima, vožnja udobnim turističkim autobusom uz zaustavljanja po potrebi grupe. Dolazak u Gornju Stubicu, u dvorac Oršić, lijepom zagorskom dvorcu podignutom na temeljima srednjovjekovnog kaštela čiji su ostaci vidljivi još i danas. U sklopu dvorcu nalazi se “Muzej seljačkih buna” koji svojim interijerom dočarava duh tih davnih vremena. U neposrednoj blizini dvorca je Spomenik seljačkoj buni i Matiji Gupcu (A. Augustinčića) koji je podignut 1973. godine povodom obilježavanja četiristote obljetnice Seljačke bune. Nakon razgleda odlazak na susjedni brežuljak kod “Gupčeve lipe” pod kojom je prema narodnoj predaji seljački vođa Matija Gubec okupljao svoje istomišljenike.

Dolazak u dvor Veliki tabor, za kojeg se ne zna točno kad je izgrađen, ali po nekim izvorima, sagrađen je u drugoj polovici 15. st. u vrijeme turskih provala, vjerojatno kao ratni logor, prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika. Slijedi razgled dvorca i muzejske zbirke Muzeja hrvatskog zagorja u sklopu dvorca, uz stručno vodstvo. Odlazak prema Krapinskim toplicama, dolazak u kompleks Aquae Vivae, gdje slijedi organizirani ručak, i slobodno popodne za rekreaciju na bazenima kompleksa

Povratak po dogovoru prema želji grupe, uz zaustavljanja po potrebi. Planiran dolazak kući u večernjim satima.

CIJENA: na upit

NAPOMENA: Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja turističke agencije „Podravina Express Tours“ koje možete naći na našoj web stranici ili osobno podići kod nas u poslovnici.

Galerija izleta